Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

2 χρόνια χωρίς τον Ronnie James Dio!

16 Μαΐου, πριν δυό χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της rock μουσικής, ο Dio. Γεννημένος το 1942, ο Ronald James Padavona όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, στο Πόρτλαντ των  Η.Π.Α. από Ιταλικής καταγωγής γονείς, ο Dio ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 ενώ έγινε διάσημος το 1975 με την συμμετοχή του στους Rainbow όπου τον κάλεσε ο ίδιος ο Ritchie Blackmore.
Το 1979 γίνεται ο αντικαταστάτης του Ozzy Osbourne στους Black Sabbath με τους οποίους κυκλοφορεί το «Heaven and Hell» το οποίο καταγράφει εξαιρετική πορεία και γίνεται σήμα κατατεθέν της καριέρας του. Μάλιστα επανέφερε την μπάντα στο προσκήνιο, όμως μεταξύ των μελών της μπάντας για το άλμπουμ «Live Evil» οδηγεί τον Dio και τον Appice στην έξοδο. Τότε δημιουργείται το συγκρότημα Dio στο αποτελούν οι Dio, Αppice, Vivian Campbell (κιθάρα) και Jimmy Bain (μπάσο). Το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ «Holy Diver» σαρώνει τα charts με το ομόνυμο τραγούδι και το «Rainbow in the Dark» να αποτελούν ύμνο για τους απανταχού metal fans του κόσμου! Συνολικά κυκλοφόρησαν 10 άλμπουμ με τελευταίο το «Master of the Moon» του 2004.
Δύο χρόνια αργότερα έρχεται η επανένωση του Ronnie με τους παλιόφιλους από τους Sabbath και έχουμε τους Heaven & Hell οι οποίοι εμφανίστηκαν στην χώρα μας δύο φορές, ενω συνολικά έδωσαν 98 συναυλίες και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «The Devil You Know» το οποίο έλαβε θετική ανταπόκριση από τους κριτικούς και τους θαυμαστές του συγκροτήματος. Μάλιστα ένα δεύτερο άλμπουμ ήταν προ των πυλών, όμως τα σχέδια των Heaven & Hell γκρεμίστηκαν όταν στις 29 Νοεμβρίου η σύζυγος του Wendy του ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο του στομάχου. Η περιοδεία ακυρώνεται και στις 16 Μαΐου χάνει την μάχη και ο κόσμος της μουσικής γίνεται πιο φτωχός.

                         http://www.youtube.com/watch?v=LmSt1oEIshE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου